Skigard = gjerde av ski i Enebakk.

Fant noen ski på sommerføre i Enebakk.

Skigåing er ikke det første jeg forbinder med Enebakk, men en del av opplevelsen blir skiene likevel. Sommervarme til tross.

Skigard av ski i Enebakk

Enebakk kommune sender meg et tips om en tursti langs elva. Jeg liker stier og elver så det høres fint ut. Mens turen i nabokommunen, Rælingen (link) ble lengre enn forventet, er denne så kort at det knapt kan kalles en tur. Bare litt over en kilometer tilsammen og stien har blitt litt gjengrodd siden kommunen oppdaterte sin informasjon.

Rasteplass i Enebakk
Bord og stol – og enda en stol – står klar ved den lille elva i Enebakk

Skigard

Jeg parkerer ved Enebakk kirke og begynner østover på Ignaveien. En «skigard» rett ved fanger min oppmerksomhet. Et gjerde laget av halvgamle ski. Flere står klar ved husveggen og det skal tydeligvis bli et langt stykke med SKIgard her. Bokstavelig talt. Kanskje inspirert av bygdas store skiløpere; Thomas Alsgaard og Heidi Weng?

Sau i Enebakk
Mange sauer og lite folk
Siv i elvekanten

Lenger bort ligger bygdetunet som er dominert av at partytelt.  Der finner jeg noe som ligner en sti ned mot elva. Der har det gått noen før meg, men det er sannsynligvis sauer. De går her fortsatt og flere gjerder skiller dem fra hverandre. Men det er små porter i gjerdene og dermed ser det jo ut til at stien er beregnet også på mennesklige turgåere.

Noen vakre fotomotiver kan du finne langs stien i enebakk. Siv av ulike slag, vannliljer på vannet, stille vann og vanni bevegelse, visne tistler og altså sauer. En liten dam med en foss synes å danne slutten på stien. Jeg tar samme vei tilbake og følger stien ved elva helt opp til hovedveien (Lillestrømveien).

Hvis målet ditt er en koselig rusletur, uten særlig mye slit, er denne turen fin. Ingen lange sletter, ingen store skoger. På en halvtime har du gått fram og tilbake og hatt tid til å nyte naturen. Nedenfor kirka ligger også en piknikbord. Å komme helt ned til vannet er kun mulig nede ved dammen, de andre stedene er det mer gjengrodd. Møllesteinen som står igjen vitner om at det sannsynligvis lå ei mølle her en gang i tiden.

Møllestein ved elva
Møllestein ved elva

God tur i Enebakk!

Andre turer i nærheten:

Gammelt uthus i Enebakk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen