Malvik; blått hav og pølser på grillen.

Hele bygda griller – i Malvik.

Grilling pågår i Malvik

Flatholmen utenfor Muruvika i Malvik, er et par små odder som stikker ut i sjøen. Med Trondheim mot øst og Værnes mot vest, er dette relativt sentralt i Midt-Norge. Men for å se og komme til dette idylliske området, må du ikke ta E6 gjennom tunellene.

Ikke så lett å finne fram for den som ikke er kjent, men Flathomvegen østover går ned mot en parkeringsplass. Her går stien ut under jernbanelinja.

Rester av et bål på svaberg i Malvik

Jeg ser for meg en rolig idyll, men vel nede ved parkeringen kommer røyken og grillosen sigende og hindrer sjøluften. Det er en skyfri vårsøndag og grilling ser ut til å være hovedaktiviteten i kommunen. Her er engangsgriller, store bål, ferdigoppsatte grillplasser og små bålrester. Og flottere grillplass er det vanskelig å tenke seg. Blått hav, hvite snøfjell i det fjerne (Fosen) og enda alt for kaldt til å bade.

Fra parkeringen går en liten vei under den gamle jernbanelinja og utover på Flatholmen. Etter hvert går den over i en mindre sti, men det er også fint å følge svabergene. Her kan man uansett ikke gå seg bort og veldig langt er det ikke ut til det ytterste punktet på den ytterste holmen.

Grill og barn ved havet i Malvik

Ønsker man en litt lengre fottur, er det fint å følge turveien som er laget på den gamle jernbanetraseen. Rett ved parkeringen tar skinnegangen slutt og turveien starter i retning vestover.

Vil man ha Flatholmen for seg selv og anledning til å høre måkeskrikene og kjenne lukten av hav , bør man helt klart velge noe annet enn solrike søndager. Men at lokalbefolkningen koser seg er ikke vanskelig å forstå. Glade barn og avslappede voksne preger turområdet og jeg beklager bare at jeg ikke hadde med meg pølser og lomper.

Folk som griller i Malvik

God tur i Malvik!

Flere turer:

Båt på stranda ved Malvik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen