Stjørdal er mer enn Værnes

Fra Hegra fort ser du likevel flyene.

Hegra festning ligger i Stjørdal kommune. For å få mye trening og gode motbakker kan turen startes nede ved hovedveien. Men jeg velger den enkle løsningen og kjører opp alle de bratte bakkene – ca 3-4 km – til parkeringen på selve festningene.

Hegra Festning i Stjørdal

Her er det godt tilrettelagt med kafe og toalett og diverse andre hus som også er stengt den dagen jeg er innom. Ikke så rart på en sen vårettermiddag. Snøen som falt i går gjør bakken fortsatt hvit mange steder. Følg linkene til Forsvarsbygg for å finne mer informasjon om stedet.

Morsomme stier

Men stiene og gangene er ikke stengt. Inne på området viser det seg å være ganske interessant. Her kan man rusle omkring bokstavelig talt både høyt og lavt. Noen tunneler er stengt, men andre steder er det mulig å gå igjennom de smale passasjene og under trange tak. På toppene står … ja hva er det egentlig. Forsvarsutstyr er kanskje et dekkende uttrykk for en som ikke er kjent med hverken skyte- eller forsvarsmateriell.

Inngang til Hegra Festning i Stjørdal

I sesongen er det ifølge skilting mulig å få omvisning og sikkert god forklaring på hva alt er hvordan det har vært brukt. Men som en liten tur er det uansett et interessant område. Her er det mye som kan utforskes for den som er litt nysgjerrig.

Haugen har god utsikt og flyene som kommer inn mot Værnes sørfra denne dagen, kan både sees og høres. At oversikten over motstandere har vært ganske god her oppe er naturlig.  Samtidig som det meste, utenom de nymalte røde husene, går i ett med skog og stein i området.

God tur i Stjørdal!

Sti ved festningen Hegra

Flere turer i området:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen