Sydenstrand i Selbu

Sol og sjø ved Selbusjøen.

Selbuvottene gir assosiasjoner til kulde og snø. Og det finnes denne vårdagen jeg er i Selbu. Mer overraskende er det å finne turstien som anbefales (ut.no) på Vikastranda. Og oppdage en lang og «fristende» badestrand.

Rasteplass ved Selbusjøen
Rasteplass ved Selbusjøen

I april ligger det fortsatt is og snø og det er på ingen måte badetemperatur hverken i lufta eller i vannet. Men det er ikke vanskelig å tenke seg hvordan sommeren kan være på sitt beste i Selbu. Glem votter og skiturer, ta en rusletur på Vikaenga og avslutt med bading og avslapning på stranda.

Sand i Selbu

Selbusjøen er blant de tyve største innsjøene i Norge. Den største delen av sjøen ligger i Selbu kommune. Kun en liten del helt mot vest tilhører Klæbu kommune. Mebonden og Innbygda er småsteder på østkanten av sjøen. Vei 968 går sør/østover langs sjøen og her ligger Vikastranda – eller heter det Vikaengene? Står litt forskjellig. Jeg finner en vei inn ved Selbu Travbane og på sjøsiden av denne finnes det noen parkeringsmuligheter. Stranda er imponerende og hele fem kilometer lang ifølge turistinformasjonen.

Flomstein i Selbu
Flomstein

Turveien skal være gjort i stand med merking og benker etc, men det er nok litt feil årstid.  Stien er nok også mer synlig og lettere tilgjengelig når snøen blir helt borte og alt har tørket opp. Nå er det både litt gjengrodd og veldig vått. Jeg går derfor like mye ute på selve stranda og på veier jeg er usikker på om tilhører travbanen eller turveien. I nordenden av stranda og innover langs elva, kommer jeg til en flomstein med merkinger av de store flomårene flere hundre år tilbake i tid. Ei lang bru fører over til Årsøya fritidspark, men også her er det vinterstengt.

Les også: Visitselbu.no:  «Ved Selbusjøen finner du Trøndelags fineste badestrand – Vikaengene»

God tur i Selbu !
Flere turer her omkring:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen