Ole Brumm-besøk i Holtålen

Litt av alt ved Eidet Bro

Eidet bru i Holtålen

En del av verdensarven finnes på en liten rasteplass. Røros har stått på Unescos liste siden 1980, mens området omkring ble imkludert i 2010.

Ole Brum på en postkasse er nokså symbolsk for turen i Holtålen: Ja, takk, begge deler. Ikke slik det egentlig står i Ole Brumm bøkene, men slik vi etterhvert har tillagt figuren en mening; alt på en gang! Historie, natur, gamle byggverk og verdensarv og også en rasteplass med stol og bord.

Ole Brum bilde

Eidet bro ligger litt nedenfor parkeringsplassen. Den er litt vanskelig å komme ned til fra siden. Selvfølgelig er broer fine å gå over, men skal man ta foto er det enda bedre å se dem fra siden. Jeg ender opp med å gå ut på hovedveien for å få til dette på et slags vis. Hyttfossen er enklere slik.

Hyttfossen i Holtålen

Men det viktigste med rasteplassen er områdets betydning som en del av verdensarven (link) i Røros-området (link). Det er flere oppslag som forteller om dette. Nede ved elva har det vært smeltehytter og det er lett å se den røde fargen av kobber på bakken flere steder.

Og så kan du selvfølgelig også gå litt rundt og litt langs veien. Noen ordentlig tursti av betydelig lengde finner jeg imidlertid ikke. Det blir derfor litt fram og tilbake og rundt omkring. Det skal ligge flere steder

Turen min på Røros og slagghaugene der, kan du lese om her. Den ble tatt noen år tidligere enn Holtålen.

God tur i Holtålen!

Kobber-jord
Rødbrun jord langs elva som minne fra kobberdriften

Flere turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen