Gull ved regnbuens fot på Tautra i Frosta

Ved foten av regnbuen.

Det er riktignok ingen fylt gullkiste å finne så vidt jeg kan se, men Tautra er en liten perle. Den ligger ytterst ute i Frosta kommune og er ikke et sted man tilfeldigvis kommer forbi. Her kreves en liten omvei, men en vel verd sådan.

Øya Tautra er et fint sted for en liten tur, ikke større enn at man kan gå rundt hele på veier og stier. Øya kan være synlig ved innflyving til Trondheim lufthavn og jeg har hørt og lest om Mariaklosteret her ute. Turen innom dagens klosteret tar jeg imidlertid ikke, da behovet for klosterliv ikke er så stort denne dagen.

Den gamle ruinen nord på øya går jeg imidlertid innom. Den ligger vakkert til med havet i bakgrunnen.

Klosterruinen på Tautra i Frosta

Fugleområdet, som ligger rett sør for moloen, er sesongstengt den vårdagen jeg tar turen ut.  Det gjør turmulighetene utenom veiene noe mer redusert, men fuglene må få lov til å ha litt fred på denne tiden av året. Uansett er de små veiene lite trafikkert og fine å følge.

Tautra

Veien ut

Moloen ut til øya er verd et besøk i seg selv. Den ble laget i 1979 men viste seg å påvirke dyrelivet så mye at det i 2003 ble lagt inn en bro på midte for å lede vann igjennom. Dermed ble det et «lyskryss» midt på – det vil si en port med lyssignal for trafikk. Denne porten skal hindre at rovdyr tar seg ut til øya.

Molo ut til Tautra i Frosta

Rett etter moloen ligger en liten parkeringsplass og derfra kan man med litt innsats komme seg rundt på resten av øya.

God tur i Frosta!

Flere turer i Trøndelag:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen