Trivelige trøndere på tur i Skaun

Tur langs elva Vigda.

Skaun kommune tok seg ikke bryet med å informere om turmuligheter i kommunen, men via ut.no finner jeg turstien langs elva Vigda. Og når jeg først har funnet stien, er det ikke vanskelig å få informasjon.

Skaun sjø

Trønder på tur i Skaun

Parkering er greit ved Skaunhallen i Buvika, rett ved vei 800. Det er også mulig å gå ned til elva fra butikkene ved E39 avkjøringen. Gangveien er godt synlig slangs elva, men jeg blir litt i tvil når jeg kommer til den gamle brua. Her går det vei på begge sider av elva. Jeg velger den høyre, men etter få meter treffer jeg en turgåer som velvillig forklarer at jeg er på feil side (på vei mot butikkene).

Skaun brua

Vi tar følge videre da han også er ute på tur. Som grunneier langs elva er han absolutt lokalkjent og han forklarer velvillig. Om byggingen av turstien som ble gjort i forbindelse med et prosjekt for å forsterke elvekanten og legge tilrette for fisk. Om laksefisket som slett ikke er dårlig. Om at antall melkebønder i Skaun har avtatt dramatisk de siste årene. Om at mange folk går tur og skriver seg inn i Trimboka ved gapahuken.

Vigda elva i Skaun

Turmål: Gapahuken

De drøye to kilometerene opp til gapahuken går fort i følge med en trivelig trønder. På turen treffer vi andre «kjente» og ved gapahuken sitter barn og voksne med fyr på grillen og godsaker på bordet. Jeg tenker at skulle jeg bodd i Skaun, virker det lett å bli kjent med folk. Gå en tur langs elva Vigda og man har truffet «halve bygda».

Folk sitter i gapahuk

Stien fortsetter enda et stykke forbi gapahuken og trimkassa. Langs elva er det skilting av fiskeplassene og på www.vigda.no kan man finne mer informasjon om fiskemulighetene og elva. Hele strekningen fra havet og opp er en bred og fin grusvei (litt asfalt nederst) og dermed tilgjengelig for de fleste. Benkene står klar for de som trenger en hvile underveis og  veien følger elvebredden gjennom alle svingene – kjedelig blir det ikke å rusle langs Vigda i Skaun.

Have uten for Skaun

God tur i Skaun!

Flere turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen