Starten på Romeriksåsen

Vårtur til Tysilen i Nittedal

Spor i snøen
Litt snø i stien i Nittedal

Vår i luften og hvitveis på bakken. De indre og høyere delene av Romerike har fortsatt mye snø. Det gjelder derfor å finne de koselige stiene litt lavere, der våren har kommet.

Vi parkerer ved Nittedal kirke. Det fine med mange kirker er nettopp de store parkeringsplassene som står tomme det meste av uka – og faktisk har plasser ledig også på en søndag formiddag. Ingen parkeringsavgift og ingen parkeringsvakter.

Stien er merket og her kan du fortsette helt til Lygnaseter. Hele Romeriksåsen på langs og oppover gjennom Gran. Det blir en alt for lang tur så turfølget er enige om at det får bli en annen gang.

Stimerking på trær
Fargerik merking av stiene

Tysilen med sine 344 moh er ikke hverken kjent eller spesielt markert som topp. Det er mer tilfeldigheter som gjør at vi zoomer kartet slik at den lille toppen kommer fra og viser at stien går rett over dette høydepunktet. Da vi kommer opp viser det seg at det nok har stått et lite tårn eller noe slikt der tidligere. Litt jern i bakken og noen stokker, tyder på at noe har det vært.

Utsikten mot Nittedal er bedre litt nedenfor toppen. Skogen dekker det meste av området og utstynet er ikke det beste. Men skogen er åpen og trivelig. Omkring 4-5 kilometer opp og ned igjen blir turen, på fin sti. Det er flere stier i området og sannsynligvis ikke så viktig hvilke topp man havner på.

Geocache i Nittedal

Geocaching

På vei nedover finner vi også en geocach og kan logge inn som besøkt på denne. Det er flere andre langs stien vi følger, men det blir et valg om vi skal lete etter ukjente småbokser eller bruke tiden til trim og naturopplevelse.

God tur i Nittedal!

Andre turer i området:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen