Våt høst i Lunner

Løpetur med gode venner i Lunner

Høsten har kommet og myrene og stiene innover skogen er våte og tunge. Men fra Brovoll til Snellingen kan du følge grusveien og der er det fint hele året. Min tur er på beina på høsten, men her går også flotte skiløyper så fort snøen kommer.

Båt i en liten elv

Ved E16, der bomstasjonen i mange år «plaget» bilførere, er det nå en flott utfartsparkering. Stedet heter Brovoll og ligger rett før tunellen på vei fra Maura mot Roa. Her er det porter i viltgjerdet og undergang under motorveien og snart har støyen forsvunnet i det fjerne.

Lang vei mot kveld

Mann som løper
Gjelder å holde følge med makkeren!

På min tur gjennom deler av Lunner har jeg følge av et par langdistanseløpere og i løpet av kvelden ender vi opp i Nannestad. Men det er på ingen måte nødvendig å komplisere logistikken må å havne i en helt annen kommune. Området omkring Brovoll byr på mange muligheter. På nordsiden av E16 går stiene og løypene til Lygna og sørover er det sammenhengende skog til Nittedal, Skedsmokorset og Gjerdrum.

Vi tar veien sørover før vi tar over på stier og opp til Snellingen. Derfra følger vi den blåmerkede løypa videre til vannene Vesle og Store Snellingen. Sola titter såvidt fram på en ellers grå dag og viser hvor idyllisk dette området kan være på en sommerdag eller en snørik vinter. Stuene er sikkert åpne for salg også. Og det beste av alt er de flate åsene med stier som riktignok er smale endel steder, men på ingen måte bratte. Her snirkler de seg fram med slake og små bakker opp og ned – og for den som trives på stier i en litt åpen skog er stiene ut fra Brovoll i Lunner bare en fryd.

Brovoll i Lunner kommune
Brovoll Lunner kommune

Ta en runde – eller samme vei tilbake, gå eller løp, sol eller regn. Alt ligger tilrette for en flott skogstur helt nord på Romeriksåsen. Nord for E16 er man over på Hadelandsåsen.

God tur i Lunner!

Småbruk i Lunner kommune

PS. 2021: Lunner byttet fylke – fra Oppland til Viken…. og faller litt utenfor!

Andre turer i nærheten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen