En perle i Stord og en bro i Tysnes

Stien i det grønne i Stord og grønn fjord i Tysnes

Nautøya gir en flott tur.

Nautøya i Stord

Litt tilfeldige stopp viser seg noen ganger å gi nydelige turer. I Stord skjer nettopp dette. Jeg passerer såvidt gjennom kommunen mellom en lang tunnel og brua mot Bømlo. Trekantsambandet er et imponerende veianlegg og jeg havner dermed på Nautøya. På kartet ser det ut til å ha vært en nokså lite bebygd øy mellom Bømlo og Stord før veien ble ferdigstilt. En liten rasteplass på siden av veien viser seg å ha både informasjon om padlemulighetene i kommunen og en merket sti nedover.

Og ut fra rasteplassen er det en fantastisk skog på mange måter. Bunnen er knallgrønn og stien svinger seg tydelig mellom de store trærne.

Trekantsambandet fra Stord
Trekantsambandet med brua mot Bømlo, sett fra Stord

Etter det første stykket der omgivelsene er litt magiske for en som elsker skoger som frister til å løpe utenom stien, blir det tettere. Etterhvert kommer jeg ned til ei lita bukt med lys strand og turkis hav. Stien fortsetter på den andre siden og gjør en runde nede på odden. Halvannen kilometer rundt, men mye opp og ned og ganske smal sti. Det har tydelig vært et uvær som har fart forbi, kanskje mer enn ett også. Mange av de store trærne ligger veltet.

Grønt vann i havet ved Tysnes

Grønt vann i fjorden i Tysnes.

Første stopp er ut på broa over det smale sundet øst for Tysnesøya. Fjorden er spektakulær denne vårdagen med sterkt grønn farge på vannet. I følge fagfolk skyldes det en alge som gir denne fargen i spesielle situasjoner.

Jeg følger også en liten sti nedover mot sjøen – til et sted «der ingen skulle tru….» etc. Kanskje bor det ingen der heller, men det ser ikke helt forlatt ut heller og det er en parkeringsplass oppe ved vegen.

God tur i Stord og Tysnes!

Andre turer i området:

Grønn fjord i Tysnes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen