Blå vandring i Sortland

Litt utenom det vanlig

Jeg har hørt om Den blå Byen – kanskje fra omkring 20 år siden da ideen tok form. På tur i Sortland er derfor naturlig å legge til sentrum av byen.

Hus i Sortland

En runde mellom de blå husene er fasinerende. Riktignok er det mange hus som ikke er blå – enten fordi de aldre ble malt eller har fått ny farge igjen senere. Og jeg mener å huske en viss motstand også. Mange hus er blå og endel har helt andre farger i dagens bybilde. Men det blå preget er der og det er absolutt en bytur verd.

Her er byens egen informasjon om prosjektet.

I 1998 fikk kunstneren Bjørn Elvenes ideen til å lage hele Sortland blå. Han så for seg hele Sortland sentrum som et tredimensjonalt maleri. Det gav mange diskusjoner, som kunst ofte gjør. Forfatteren Lars Saabye Christensen bidro også i prosjektet og det medførte som visdomsord omkring i sentrum.

Kontrovers i blått:

Det er ikke noe morsom om alle er enige i alt, ei heller på Sortland. Noen liker ikke ideen om en blå by. Andre lar seg fascinere av kunstnerens visjon, men liker ikke at kunstnerens ideer omformuleres i kommunal reguleringsplan med vedtatt fargepalett og markedsmenneskenes merkevarebygging. Egen facebookgruppe og underskriftsside på nett er uttrykk for blått engasjement til støtte for kunstnerens ide. Noen må tydeligvis se rødt for at det skal bli skikkelig blått. Atter andre vil male Sortlandsbrua blå. (tekst fra NordNorsk Reiseliv – side som ikke lenger finnes på nett)

Sortland

God tur i Sortland!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen