Frøya i solnedgang

det nærmer seg solnedgang når jeg kommer inni Frøya kommune. Det er ikke et sted man tilfeldigvis kommer forbi. Her må det aktive valg til og uansett er det en avstikker fra det meste av hovedveier.

Over Hitra først og utenfor der ligger Frøya. Men hovedøya i kommunen, kan nås uten ferge nå. Gjennom den drøyt 5 kilometer lange Frøyatunnelen. Jeg satser på en tur ikke så langt etter tunnelen. Det skyldes litt at det er i slutten på august og sola er i ferd med å gå ned. Skal jeg få se litt trenger jeg så mye dagslys som mulig. Det er tross alt morsommere å se et sted i lys.

Jeg parkerer på en parkeringsplass og går litt på lykke og fromme nedover mot havet. Jeg finner først noen moderne bolighus, noen små koselige litt eldre hus og deretter noen holmer utover i sjøen. Nede ved ei havn er det akkurat så idyllisk som det ofte blir i solnedgangen. Røde båthus som får dagens siste solstråler.

Båthus i Frøya

Og båter som på den helt stille kveldsfjorden. Det er stille denne kvelden. Stille på vannet og stille i bygda. En vanlig kveld for de som bor her og selv om været er noe bedre enn gjennomsnittsmålingene fra Frøya tilsier. Jeg nyter kvelden og rusler rolig tilbake til bilen etter at sola har gått ned. Mørkt blir det likevel ikke så veldig raskt.

Båter i havn

God tur i Frøya!

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen