Den gamle Mester i Krødsherad

Fredet eiketre og opp på åsen.

I  1865 skrev Jørgen Moe et dikt om eiketreet ved Krøderen. Det antydes nå at eika er nesten tusen år gammelt og var vel da over 800 alt på den tiden diktet ble skrevet. Så med rette kunne det kalles gammelt. Naturvernforbundet forteller at de fikk treet vernet.

den Gamle Mester i Krødsherad

I tillegg til at eika er verd å ta en titt på, er det grei parkering rett ved. Her er det også merket sti oppover bakkene til Bukkåsen. Det gir en god mulighet til også å komme i høyden og få litt utsikt utover Krøderen. Stien er greit merket. På skiltet står det at turen opp skal være 1,5 kilometer, men jeg har på følelsen at det er noe lenger. Det stiger også endel fra parkeringen på ca 150 meter over havet til toppen på ca 370 m.o.h. Det er mulig å kjøre opp i byggefeltet og starte turen derfra, men jeg trenger mosjon og vet ikke om det er parkeringsplasser lenger opp. Stien er ganske grei å følge, men blir ganske smal (dvs en vanlig sti) etterhvert, og den gjør en stor sving oppover i skråningen.

På toppen ser jeg utover vannet Krøderen og kommunen Krødsherad. Blant annet ser jeg den spesielle bygningen på Villa Fridheim som kan nås på den andre siden av vannet.

Siden turen opp føles som litt for lang og toppen egentlig litt rett opp for parkeringen,v elger jeg en «snarvei» tilbake. Det vil si jeg tas sjansen på å komme meg rett ned lia. Det viser seg at det nok er en grunn til at stien går en lang sving og sannsynligvis ville det vært raskere å følge stien også ned igjen. Men delvis stup og svært bratt stoppet meg ikke og jeg kom ned god behold.

God tur i Krødsherad!

Utsikt til Villa Fridheim


Andre turer i området:

Eika Den gamle mester

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen