Vikersundbakken opp i Modum

Jeg foretrekker opp framfor ned!

Jeg parkerer på sletta ved Vikersundbakken. Det er sommerstille i bakken og dårlige forhold for skihopping. Men flere folk er på tur. Jeg starter rett oppover bakken, mot hoppkanten langt der oppe. I trappen oppover finner jeg skilt som forteller om hopperes rekorder i denne bakken.

Det ser langt ut men etter 10-15 minutter kommer jeg til hoppkanten. Her er det hvite spor nedover som forsvinner ut i løse luften. Ser kanskje fristende ut for en modig skihopper, men jeg er glad jeg er på vei oppover med sko på beina og ikke nedover med ski.

Hoppkanten i Vikersundbakken

Fra hoppet fortsetter jeg rett oppover. Det blir mange trapper, men god trim. Jeg holder ikke helt telling med hverken antall trinn eller hvor lang tid det tar. Men generelt er det mindre slitsomt enn det kan se ut til ved starten. Uansett er det imponerende å tenke på dem som setter utfor her om vinteren og flyr 250 meter gjennom lufta på vei ned.

Jeg tar veien som svinger seg i små og litt større svinger nedover bakken igjen. Her møter jeg enda flere folk som er ute på en kveldstur. Et fint trimmål i Modum kommune. Her må det forbrennes noen kalorier for å komme seg opp.

God tur i Modum!

Andre turer:

Utsikt fra toppen av Vikersundbakken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen