Helgelandsmoen i stillhet og kveldsro

Ikke helt som jeg hadde tenkt i Hole kommune.

Lite rødt hus

Jeg hadde sett ut en runde. Tolket et kors (eller et kryss) på kartet som severdigheter eller et minnesmerker og antok at det derfor var noe å gå omkring å se på i området ved Helgelandsmoen. Erfaring fra andre nedlagte militærområdet ligger nok i bakhodet. Turen til Spulsåsen i Våler i Hedmark var en fin tur på tidligere Haslemoen.

Men når jeg kommer fram til Helgelandsmoen ser jeg fort at det ikke er turområdet. En lukket port med adgang forbudt der jeg trodde stien skulle starte, hindrer meg fra å gå videre. Istedet blir det en runde inne på det som hovedsakelig er en moderne næringspark.

Brygge i solnedgang.

Storelva i Hole

Jeg går omkring på så stor del av området som mulig. Her finnes også mange forfalne militærbrakker og tydeligvis er ikke aktiviteten på topp der lenger. Det nærmer seg solnedgang og jeg avslutter nede ved elva. Den kalles Storelva det lille stykket fra Begna (fra Sperillen og Begnadalen) og Randselva (fra Randsfjorden) renner sammen i Hønefoss og kommer ut i Tyrifjorden rett sør for Helgelandsmoen.

I solnedgangen en augustkveld er elva vakker. Brygga har en platting som også har sett bedre dager, men kvelden er fint og stemningen rolig.

God tur i Hole!

Hvite garasjer i Hole


Andre turer i Buskerud!

1 hendelser på “Helgelandsmoen i stillhet og kveldsro”

  1. Anne Helene Frøshaug

    Det lille røde huset er det jeg som leier. Det er hobbyverkstedet mitt. Jeg driver med dekormaling.
    Når sivilforsvaret brukte området, som heter vestre leir, var huset konorbygning. Etterhvert var det en «altmuligmann» på området som leide huset som hytte. Han het Dokken, så huset blir kalt Dokkenstua. Men nå er det altså jeg som rumsterer der inne ( sammen med Dokken, tror jeg😉).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen