Hvor er alle folk i Dønna

Mange måker – ingen mennesker

Det er riktignok kvelden – så vidt etter klokka åtte om kvelden. Men det er siste dag i mai og derfor lyst det meste av natta. Litt regn innimellom men ikke pøsregn. Må være en ganske gjennomsnittlig fredag kveld.

Øde vei i Dønna sentrum

Men ikke et menneske å se. Jeg kjører ført gjennom mye av kommunen og rett skal være rett, det er noen biler ute. I kommunesenteret, Solfjellsjøen, tar jeg beina fatt. Jeg går på gangveien, på grusveien ut av tettstedet og ned mot sjøen. Nav og kommunen, legekontor og barnehage, idrettshall, en stengt matbutikk. Jeg hadde håpet på kafeen «De 3 kalver», men må innse at det er utenom sesongen for det meste. Alt som skal til i et lite tettsted finnes, men er tilsynelatende stengt.

Jeg går langs sjøkanten og ut på brygga. Jeg ser måker og andre fugler.

Måke i fjæra i Dønna kommune

Hvor er alle menneskene?

Rett før jeg er tilbake ved bilen, hører jeg plutselig musikk. Høy og kjent strømmer den ut fra et hvitt hus som også har litt lys i vinduene. Sannsynligvis befinner det seg faktisk noen folk der inne.

Først på fergekaia over mot Sandnessjøen ser jeg det første virkelige mennesket i Dønna – en gutt som småløper for å kaste søppel og kanskje holde varmen i shorts.

Dønna er kanskje litt vel stille og stusslig en kald vårkveld. Men dagen etter starter sommeren og alt blir sikkert mye bedre.

Når ferga kommer inn ser jeg hvor alle har vært – de kommer ihvertfall med «siste båt hjem»

God tur i Dønna!

Dønna

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen