Jeg lurte deg Lurøy

… eller kanskje du lurte meg

Jeg fikk ikke med meg eventuell sjarm i Lurøy. Turen ble den absolutt korteste og mer av typen «runde rundt bilen» enn en virkelig tur.

Første besøk – en liten dam….

Jeg lurte meg gjennom kommunen med vekt på LUR og ikke ØY. En stor del er øyer ute i havet, men antall båtturer blir stort på Helgeladskysten selv uten «unødvendige» avstikkere.  Jeg lurte nok noen fartsgrenser på vei mot fergestedet. Jeg lurte den smale vegen med svinger og møteplasser gjennom å komme helskinnet forbi. Jeg lurte vegarbeidet som hadde tatt lørdagsfri. Og jeg lurte meg unna den litt lengre planlagte turen.

Men selv ble jeg lurt av at det ikke var hverken matbutikker eller kafeer å oppdrive langs veien. Enten overså jeg dem, eller de er nedlagt for lenge siden. Jeg kjørte fra Nesna uten å ha proviantert med tanken om at det sikkert dukker opp en Joker. Det skjedde imidlertid ikke og etterhvert ble det stadig mer fristende å rekke neste ferge enn å vandre sulten omkring i regnbygene. Spesielt når det er et par timer til neste fergeavgang. Dermed ble det en kort stopp på Grønsvik kystfort. Her er museet stengt og parkeringsplassen full av gravemaskiner. Begge hindringer til å leve med, men det var den ferga. Google map antyder to minutter å gå på når jeg kaster meg i bilen ved kystfortet og de to milene går unna på nøyaktig planlagt tid til tross for innsnevringer og møtende trafikk.

Lurøy kommune

Så Lurøy, det ble et raskt besøk og en kort tur. Men litt er bedre enn ingenting.

Kanskje kommer jeg tilbake, kanskje ikke. Antagelig finnes det perler også i denne kommunen som jeg aldri fikk se.

…..

Jeg blir lurt av at jeg ikke oppdager Træna – langt der ute i havet og beste vei ville være via Lurøy. Jeg måtte tilbake og innom Lurøy – og noen av de vakre øyene – på vei ut mot Træna senere.

Lovund med Træna i bakgrunnen

God tur i Lurøy!

Andre turer i området:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen