Fra skytefelt til turområde i Våler i Hedmark

Utedoen er verd turen

Selv etter kommunesammenslåinger og tilhørende navneendringer har Norge to Våler kommune – den ene sør for Elverum i Hedmark og den andre i Østfold ikke så veldig mye lengre sør.

Utedo i Våler

Dette er det tidligere militære øvingsområdet Haslemoen og skilt advarer mot «brennbar» aktivitet i skogen. Jeg holder meg for det meste på stiene og tror ikke jeg løper så fort at det blir gnister. Fram til 2013 var området stengt for publikum, men etterpå har det blitt flott tilrettelagt for utendørsaktiviteter.

Jeg finner en parkering nord for Spulsåsen. Her er det bomvei og jeg parkerer rett utenfor en stor port. Den er riktignok åpne og lastebiler kjører inn, men jeg vil nødig bli innestengt og stiene starter uansett rett innenfor. Det er fine veier og stier oppover og uten alt for mye slit kommer jeg opp til toppen av Spulsåsen. Til å være relativt lite stigning, har toppen overraskende god utsikt. Her er det karttavler, informasjon og ikke minst flere steder å nyte utsikten eller spise matpakke.

Fra den andre siden kommer veien opp til toppen og sannsynligvis er det mulig. Få kjøre opp hvis man ikke er så lett til bens. Spulsåsen i Våler i Hedmark er en nydelig liten topp og et sted tilrettelagt for de fleste. En av de små laftede tømmerhyttene viser seg å være en vakker utedo. Men her er også gapahuker.

Turforslag fra ut.no – lagt ut av Våler kommune.

Stiene og toppen ser velbrukt ut og det er forståelig. Dette er en liten perle i innlandet.

Toppen av Spulsåsen

God tur i Våler i Hedmark!

Andre turer i området:

Rød sopp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen