På toppen av Bokn

Boknafjellet er en bra, liten topptur

Boknafjellet i Bokn kommune

Boknafjellet er lett å se med den store masten på toppen. Toppen er 293 meter over havet og et synlig merke for de som farter på sjøen. Turen er en av de mest brukte i kommunen.

Nå er Bokn ikke noen stor kommune, men den er fortsatt egen kommune. Bokn kan visstnok bety noe slikt som «sjømerke» og det passer godt med beliggenhet og ikke minst Boknafjellet.

Jeg parkerer der stien tar av fra veien, men det er merket til en større parkeringsplass litt lenger framme og også mulig å parkere lavere ned i bakken og ta stier opp.

Utsikt i Bokn

Noen svinger så er du opp!

Jeg følger veien som svinger seg i 4-5 kurver oppover. Det er ikke mer enn halvannen kilometer opp, men stigningen er relativt bratt. Det blir dermed en grei trimtur opp til toppen og flere e rute på  turen denne ettermiddagen. På toppen er det utsikt til hele kommunen – og mye mer. Kårstø er lett synlig, men kanskje ikke det vakreste. Ut mot havet er det bedre. Omkring på toppen er det satt opp fargerike informasjonstavler med bilder og tekst som forteller om hva du kan se i de ulike retningene.

God tur i Bokn!

Info tavle i Bokn

Andre turer i nærheten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen