Vindafjord og Tysvær – Mens jeg venter…

Mens jeg venter så tar jeg en tur i Vindafjord og Tysvær

En avtale på ettermiddagen gjør at formiddagen kan fylles med tur og jeg rekker to kommuner på vei mellom Haugesund og Sandeid.

Bongsatjørna rundt i Tysvær

Mer sentralt utgangspunkt for en tur enn Aksdal er sjelden. Jeg parkerer rett over E134 ved kirka, rådhuset og shopping. Runden jeg finner går omkring Bongsatjørna. En fint tilrettelagt runde som passer for alle. Lengden er mellom 2 og 3 kilometer og det er fint tilrettelagt grusvei.

Bongsatjørna i Tysvær

Vil du ha en lengre – veldig mye lengre – tur, kan du ta rundt det mye større Aksdalsvatnet. Her snakker vi nok over ti kilometer, men på kartet ser det ut til å være fin veg eller stor sti her også.

Jeg venter på noe godt i Ølen.

I sentrum av Ølen, kommunesenteret i Vindafjord, finner jeg noen små «perler». I Joa Kari parken sitter ei jente og venter – og jeg slår meg ned sammen med henne.

Statue i Vindafjord

I ettertid finner jeg linker på nett både til historier om at statuen forsvant for omkring ti år siden og om at parken er kommunens tusenårssted. Joa Kari var ei dame som bodde her i gamle dager. Men på Vindafjord kommunes nettsider finner jeg ingen informasjon hverken om parken, tusenårsstedet eller statuen. Kanskje forsvant det da den gang Ølen kommune ble slått sammen med Vindafjord. Kommunen er tross alt i følge seg selv Vital & Sentral men kanskje «seg elv nok» for informasjon til besøkende er fraværende.

Utsikt over havet i Vindafjord

Utsikten over fjorden trenger forsåvidt ingen nærmere forklaring og på en solrik sommerdag er den verd en gåtur ned til sjøkanten.

God tur i Vindafjord og Tysvær!

Andre turer i nærheten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen