Brimiland i Lom

Nasjonalromantikk på fjellet.

Hest

Arne Brimi er sannsynligvis Lom sin mest kjente innbygger. Ihvertfall den jeg lettest kommer på. Jeg planlegger derfor å ta turen opp til Fjellstua jeg har hørt om. At det faktisk kalles Brimiland og dette også står på skiltene, er mer overraskende. Jeg hadde på «tull» brukt det navnet selv, men ikke forventet at det faktisk er i bruk.

Men Brimiland i Lom viser seg fra sin beste side. Jeg parkerer ved Brimi Fjellstugu. Der er det gode parkeringsplasser langs veien. Derfra går jeg ut i nasjonalromantikken. Det er blå himmel og vakre fjell. Husdyr på beite og selvfølgelig seterbu med salg av lokale delikatesser.  Setervoldene er grønne og vannet Tesse er blått.

Seter i Lom

Jeg går en runde og litt utover fjellet. En klatrepark hører også til «landet». Den ligger på veg inn omkring en kilometer før Fjellstugu. Her er det muligheter for mer krevende fysiske utfordringer enn kos og kaffe og rusletur på setervollene.

Brød

Jeg hilser på hestene og blir neste god venn med den ene av dem. Før jeg reiser igjen tar jeg turen inn i selve fjellstua. Kan ikke se mister Arne noe sted, men steking av brød pågår og det ser absolutt ut som et fint sted å bo noen dager. Spesielt hvis du ønsker ro og fred og er så heldig med været som jeg er.

God tur i Lom!

Andre turer:

Utsikt i Lom

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen