Lillehammer er mer enn OL og idrett

Maihaugen på Lillehammer kan brukes til turområde utenom høysesongen.

Selv om OL har overtatt som det vi forbinder med Lillehammer,  er Maihaugen kjent for de fleste. At Maihaugen kan oppleves også på egenhånd og uten å gå veien om museene, er kanskje mindre kjent for oss som ikke bor på Lillehammer. Turstiene og gangveiene er åpne for alle utenfor sesongen. Når turistene reiser, åpner portene og lokalbefolkningen «rykker inn».  Av og til er det fint å være turist, men å gli inn som «lokal» har absolutt også gode sider. Maihaugens nettside har mer info.

Maihaugen
Kart over området langs elva i Lillehammer

Enten man velger å rusle rolig og se godt på de gamle bygningene, eller løpe fort gjennom området, er det uten tvil et både svært sentrumsnært og fint område.

På mange måter er det mest fristende å ta det veldig rolig i de vakre omgivelsene. På en sensommerdag er det stille vann på tjernene, rolige små vakre gårdstun, gule kornåkre, stier uten folk og mange fristende fotomotiver.

Videre mot skogen eller langs elva.

For å få en lengre tur kan man ta stiene oppover bak Maihaugen. Her er det i teorien ingen begrensninger og fjellet kan nås på stier.  Birkebeinerløpet har innløping sin i dette området og lysløypa går forbi. En litt lengre tur går oppover og nordover til Kanthaugen på toppen av hoppbakkene. Lillehammer er et eldorado for trim og trening!

Et annet fint tillegg til turen på Maihaugen, spesielt for den som liker korte og vakre turer framfor lange og slitsomme, er å gå bort til Mesnaelva. Fra hovedparkeringen utenfor museet, kan man gå nordover på gatene til Radisson hotellet. Stien ned fra parkeringsplassen tar meg til Finna Bru. Verd et besøk i seg selv. Herfra går stien både oppover og nedover langs elva. Igjen er det bare tiden og lysten som sette begrensninger – og Mjøsa hvis du går nedover!

Følger du alle småveiene – og tar tid til å nyte omgivelsene – vil Maihaugen i seg selv være mer enn nok til en tur. Og for mange vil det absolutt være verd å betale for i sommersesongen. Da får du også alle de andre aktivitetene med på kjøpet.

 

Maihaugen på Lillehammer

God tur i Lillehammer!

Andre turer:

Bakeri-skilt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen