Løping over Atlanterhavsveien

Halvparten av turen går i Averøy…

Atlanterhavsveien i Averøy

Atlanterhavsveien er et anbefalt reisemål i Møre og Romsdal og er en av de mest besøkte turistattraksjonene i Norge. På tur sørover fra Trondheim med litt god tid, er det derfor fint å kunne ta turen denne veien.

Det står flere steder i reklamen for veien at man kan sykle over og at dette er en del av Nasjonal Sykkelrute 1

Jeg ser derfor ingen grunn til at det ikke skal være mulig å løpe. Tross alt går det bare litt seinere enn å sykle. Veien har riktignok ikke hverken gangvei eller særlig god plass på sidene for syklister og gående.

Jeg forlater bilen jeg sitter på med noen minutter etter at vi forlater fastlandet. En litt ruskete tidlig sommerdag, er det ikke så veldig mye trafikk på veien. Det går derfor helt fint å løpe på kanten.

Kunstkrabbe i Averøy

Et sted tar jeg en runde omkring øya på gangveier. Der er det kunst og ikke minst utsikt over havet, veien og øyene. Med følge som venter i bilen på den andre siden tar jeg meg ikke tid til å lese alle informasjonsplakatene, men her er det gode muligheter til å finne ut mye om veien og øyene.

Atlanterhavsveien er imidlertid ikke kun i Averøy kommune. Omkring halvveis i turen slik jeg har lagt den opp løper jeg over i Eide (Hustadvika) kommune.

Gangveg ved Atlanterhavsveien i Averøy

God tur i Averøy!

Andre turer i Møre og Romsdal:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen