Trollstigen i Rauma

Også mulig med gåturer

Trollstigen

Trollstigen i Rauma kommune er et av de mest kjente reisemålene for bilturister i Norge. Veien er kjent for sine krappe svinger og bratte skråninger og en del av Nasjonale Turistveg Geiranger – Trollstigen .

Ved Stigrøra på toppen av Trollstigen er det tilrettelagt for en «carwalk»  – det betyr i praksis at du må parkere bilen og fortsette til fots. Men det er flott tilrettelagt ut til utsiktspunktet. Både gangveier og elva har fått en kunstnerisk utforming som både er flott og enkel å gå på. Ute på selve utsiktspunktet som stikker ut over dalen og der du kan se gjennom gulvet og ned i juvet under deg, er det litt skummelt for noen.

Utsiktspunkt i Rauma

Det er mulig å følge Kløvveien opp eller ned gjennom Isterdalen istedet for å kjøre gjennom alle svingene. Parkeringsplassen på toppen kan også brukes som utgangspunkt for turen opp til toppen av Trollveggen.

Jeg følger en annen sti for å komme litt høyere opp. Her går det bare de vanlige fotturistene og det er ikke tilrettelagt på samme måte som på utsiktspunktet. Det gir bedre utsikt mot toppene Bispen, Kongen og Dronninga — og mange andre fjelltopper omkring.

Vil du ha en skikkelig utfordring i Rauma, kan du melde deg på Trollveggen Triathlon.

Utsikt på Trollstigen i Rauma

God tur i Rauma!

Andre turer i Møre og Romsdal:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen