Blomstertur i Molde

Småkoselig i rosenes by.

Blomster i Molde

Turen i Molde starter ved Seilet – det vil si Hotell Scandic Seilet. Deretter forbi et annet (for meg) kjent byggverk i byen Aker Stadion.

Det er en tidlig sommerdag, men varmen har ikke helt slått til og sola holder seg skjult. Vi går på leting etter rosene og kommer ikke langt før vi finner roser i mange varianter og andre blomster i ulike bed og krukker, på gater og i båter, oppover husveggene og bortover gjerdene.

Kunstutstilling i Molde

Plakater forteller om Molde Jazz som ikke er så mange ukene unna. Vi ser domkirken og minnesmerker fra krigen, Aleksandraparken og ankerene på havna, en byste av Henrik Ibsen og en annen av redaktør Kjell Steinsvik. Noen kvartaler opp er Plassen kultursenter og Roseparken og også litt utsikt over byen.

MoldeJazz arrangeres ALLTID i uke 29 i følge plakatene – det vil si rett etter midten av juli. Alexandraparken var fra gammelt av hagen ved Alexandra hotellet, etter ødeleggelsene under krigen ble den lagd ny i 1954 og igjen renovert i 1993.

En rundtur i Molde kan også gjøres som en vandring i flere forfatteres fotspor, der Henrik Ibsen bare er en av dem. Informasjon og forslag til tur kan du lese om «I forfatternes fotspor».

Det blir en sjarmerende tur i Molde. Rosene er på plass og snart kommer sommeren for fullt.

Hotel Seilet i Molde

God tur i Molde!

Andre turer i Møre og Romsdal:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen