Torsken – blå himmel, hvite fjell og blått hav

Ser du Torsken…..med mye mer enn torsk

Kommunen skal opphøre om ikke så lenge, men på en perfekt sommerdag er det umulig å ikke både like og fotografere i  Torsken kommune. Kommunenavnet vitner om nærhet til havet og hovedstoppet i den lille kommunen på Senja blir på den lille odden Jorda inne i Gjeska i Ånderdalen nasjonalpark.

Historisk odde i Torsken

Vi har kjørt over fjell og ned bratte daler til fjorden. Verdt noen fotostopp der også. På smale veier langs fjorden. Vi har sving bort fra veien til kommunesenteret Gryllefjord og det føles som å virkelig være på et sted » der ingen skulle tru…..». Men den knallblå himmelen gjør likevel stedet perfekt.

Historisk liten odde

På den lille odden ved havet er det tufter fra tidligere tider. Her var det logisk å slå seg ned hvis man først var i nærheten for åresvis siden.

Picknick sted med fjord og fjell

Vi følger også en sti oppover langs elva. Men mer tid og bedre sko, ville vi gått helt opp til fossen. Vi så den fra veien på tur nedover mot sjøkanten. Stien går inn mellom bjørketrærne og er rolig og behagelig, men ikke mye brukt. På kartet ser jeg etterpå at hovedstien i området starter litt lenger bortover hovedveien og følger den neste elva oppover. Her er det mange muligheter til turer. De fleste blir fort ville og bratte, men også spektakulære.

Og selv om jeg for en tid tilbake skrev om Tromsø at det «knapt kan bli vakrere…» er det kanskje ikke helt sant. For Senja en like flott dag er minst like vakkert. Og litt mer vilt og øde!

God tur i Torsken!

Andre turer i nabokommuner:

Torsken kommune på Senja

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen