Øytur i Nord-Fron i Gudbrandsdalen

Storøya i Gudbrandsdalslågen.

Det ser på kartet ut som en mulig fin tursti langs Gudbrandsdalslågen ved Kvam i Nord-Fron. Og jeg holder håpet levende østover langs Industrivegen fra den nye E6-brua. Riktignok ingen merking til noe friluftsområde eller turvei og forbi gjennvinningsstasjonen synker kanskje troen litt, men det kan jo komme merking fra den andre siden.

Nord Fron

Snart ser jeg den lille brua jeg har sett ut på kartet og må innse at noen tilrettelagt turvei er det ikke her. Men hva gjør vel det. Parkering i kanten på veien er mulig og sola skinner.

Jeg går over brua uansett – den er solid, men ikke pen og sannsynligvis beregnet på traktorer. Her, på det som er ei stor øy ute i elva, er det tydeligvis gode jordbruksområder. Avsetningen fra elva har vel dannet denne flate øya for lenge siden.

Stien jeg er har sett ut viser seg å være en traktorvei som går sørover langs elvebredden. Mot nord er det bare åker og buskas langs elva. På en annen tid av året, kunne det sikkert være greit å gå rund hele øya, men med høysommer og åker som står stor og fin, er det ikke mulig å gå hverken på selve åkeren eller i kanten på elva. Men veien går både et stykke sørover og har en avstikker innover øya. Nå skal det sies at avstandene ikke er så store her, men et par kilometer er det mulig å få ut av turen.

Vanningsanlegg

Jordene er flate og store og jeg teller minst fire gamle løer spredt omkring på øya. På kartet ser øya ut til å være omkring en kilometer lang og litt mindre bred. Vanningsanlegget skaper en flott regnbue der vannet og sola treffes – og så gjelder det bare å spurte forbi mens vanningen er på den andre siden.

God tur i Nord-Fron!

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen