Sommerkveld i Kautokeino

Heldigvis ingen mygg på vidda enda.

En sen kveld midt i juni kommer jeg inn i Kautokeino kommune, eller Guovdageaidnu som den heter på nordsamisk. Jeg har såvidt vært innom Kautokeino tidligere, men det var på ski inne på vidda.

Hytte i Kautokeino

Denne dagen har vært strålende i Troms og Finnmark, men på kvelden kommer noen skyer krypende. Det gjør ingenting når det likevel ikke blir mørkt.

Jeg stopper langs veien – dvs E45 –  sør for Alta i retning Masi. Det er merket med privat parkering for et hyttefelt, men jeg finner en liten plass langs veien som synes grei. I en stille sommerkveld er det ikke stor pågang på parkeringen.

Vann i Kautokeino

Det mest iøynefallende er fjellformasjonen rett opp fra veien. Det ser ut til å være en slags «canyon» innover. Ser på mange måter fristende ut for en tur, men fjellsidene er bratte og jeg finner ingen sti, så jeg lar det prosjektet ligge. I stedet følger jeg grusveier og stier litt oppover, finner en fint tjern, endel hytter og mye småbjørk.

Myggen som mangler

Jeg har hørt et utall historier om all myggen i Finnmark og til og med malariamygg skal være observert. Uten myggmiddel legger jeg likevel ut på tur. Men myggen glimrer med sitt fravær. Sannsynligvis er det for tidlig på våren. Snøen har bare såvidt forsvunnet og nok et par solrike dager er neppe nok varme til klekking. Heldigvis. Jeg kan fint greie ut tur uten mygg også!

God jul skilt på hyttevegg

God tur i Kautokeino!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen