En nydelig kveldstur Nordreisa

På Kvænnes er det o-poster og kveldssol

En lys og vakker sommerkveld i Nordreisa. Der Reisaelva renner ut i Reisafjorden ligger Reisautløpet naturreservat. Sandbankene ved elveutløpet gir et flatt og behagelig område for turgåing. I tillegg til at det skal være bra for fugletitting hvis man tar det mer med ro enn jeg gjør.

Utsikt Nordreisa

Parkeringen er greit merket og har plass til enda flere biler denne fine sommerkvelden. Det står ulike navn på ulika kart og oppslag og Kipperneset er kanskje enklere å bruke til å søke opp stedet. Men ute på selve halvøya er det ikke egentlig mulig å gå seg bort og området er ikke uendelig. For å få utsyn og litt oversikt må du ut til Pollen eller fjorden. Inne i bjørkeskogen er det lite oversikt, men  fine stier og god merking med både kart og piler og stinavn. Her er det benker for utsikt og større rasteplasser.

Reisautløpet er en del av Ramsakonvensjonen – en avtale om bevaring av våtmarksområder. Årsnes i Nordre Øyern (i Rælingen) var også en tur i denne type verneområde.

En o-post i skogen vitner om at det også løpes orientering her i nord. Dessverre ser jeg ingen løpere, så aktiviteten er nok en annen dag. Men hyggelig uansett for en orienteringsløper å se dette tegnet i skogen. Turen kan gjøres både lang og kort. Det er mange stier på kryss og tvers.

O-post i Nordreisa

 

Det er en fantastisk kveld, med sol, snøfjell i det fjerne, grønn skog, hvit sand og turkis sjø. Nyt Norge.

God tur i Nordreisa!

Andre turer i nabokommuner:

Benk i Reisautløpet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen