Er det så nøye?

På shopping i Quito.

Å gå på shopping i Quito kan være spennende, enten du ser etter noe spesielt – eller bare har lyst på en opplevelse. Her finnes det meste – fra moderne motevarer til historiske antikviteter, hjemmelagd brukskunst og billige «merkevarer». I Ipiales,  noen handlegater i det historiske sentrum av Quito (Centro Colonial), kan man smyge seg inn mellom bodene i en verden der lokalbefolkningen handler.

Merkevarer – eller ikke.

Som utlending bør man ikke ta med seg sekker eller verdisaker inn på dette markedet. Her florerer lommetyvene og derfor er også fotoene «smugtatt» med mobiltelefon.

Ikke bare lommetyvene er mistenkelige, også prisene er mistenkelig lave – og ser du nøye etter vil litt av forklaringen dukke opp.

Adidas – eller noe annet?

Ved første øyekast ser det jo tilforlatelig ut. Tre blader og tre striper. Kjent for de fleste. Men ta deg tid til å se nøye  på skriften.

Pintrest skriver også om de ulike variantene av «fake adidas».

Hvorvidt det er en bevisst handling å trykke navnet feil, slik at alle skal forstå at varen er «fake» er uklart. Kanskje det bare skyldes at man lager logoen uten å ha originalen foran seg. Eller ganske enkelt at det ikke er så nøye?

Forsøk på å påpeke «feilen» til de lokale selgerne møtte kun uforstående hoderisting. Ikke noe er feil og ikke noe er fake. Er det en Adidass så er det en Adidass – eller en Adibas – eller….  No problem!

salg av bukser på marked ii Quito Ecuador
Tryggere å handler bukser – men sjekk merket der også!

Mer shopping i Quito

I de moderne shoppingsentrene nord i byen, vil du finne helt andre varer. Mer internasjonalt og mindre eksotisk. Prøv f.eks. El Jardin eller Quicentro.

Og les andre saker jeg har skrevet om Quito.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen