Lisboa-sesongstart i orientering

Lisboa i januar – klar for o-sesongen.

Kulden har såvidt avtatt på Jessheim og været fristet absolutt til en liten tur sydover. Bare ei uke etter årets første konkurranse – vinterkarusellen på Fetsund med nesten 10 km gateløp på snøføre – kunne jeg kose meg gjennom tre orienteringsløp på under et døgn i flotte Lisboa. Og det fjerde bare noen timer etterpå ute ved havet!

Kveldsstemning i Lisboas gater på årets første o-løp

Sprint i sentrum

Rett fra flyplassen til treningsløp i Barrio Alto. Alto betyr høy og med på kjøpet med tilvenning til å lese kart igjen, kom bakketrening i smale smug. Lørdag morgen fortsatte på samme måte i området ved festningen. Smale brostensgater på kryss og tvers er utvilsomt morsomt for sprintorientering. Sprintorientering kjennetegnes av raske avgjørelser og korte strekk. På et par kilometer har vi ofte 15-20 poster som skal besøkes og under et minutt å løpe mellom hver. Det vanskelige er å unngå upasserbare gjerder, store høydeforskjeller og ikke minst å løpe litt for langt.

Poetenes park

På ettermiddagen gikk turen til utkanten av Lisboa (vestover langs fjorden) – til Parque dos poetas. Vi løp ut og inn av parken med gater imellom, overalt var det skjermer og folk og ikke minst små «øyer» med skulpturer. Dette var ikke sprint – dvs lengden for meg var over 3 km og teller derfor som mellomdistanse, men lettløpt og mange poster.

 

Søndag i sanddynene

En løper fra Ukraina tok dette bildet – og tilfeldigvis satt vi ved samme bord etterpå. Han kjente meg igjen og dagen etter kom bildet på epost.

Helgas siste løp gikk ute ved Atlanterhavskysten sør for Lisboa. Langdistanse i følge programmet og enda litt lengre løyper. Med en kombinasjon av løs sand og lettløpte furumoer, ble også det et fint løp. riktignok tok hjernen en liten (8 min) pause på vei til den nest siste posten, men det holdt likevel til seier sammenlagt. Og ikke minst deilig å få bekreftet at beina kanskje holder et år til, karte er mulig å skimte uten briller i år også. Med mer trening kan det sikkert gå enda fortere, men det blir ikke nødvendigvis mer morsomt.

Og fristende å bare bli her sør i Europa til våren kommer… Sol og passe løpstemperatur, kjente og ukjente orienteringsløpere og morsomme løyper – en bra slutt på januar.

Kartet, premien og nytt kompass for anledningen – det forrige ble knust i Kiev i oktober.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen