Reiser i Asia og Afrika

Reiser til land i Afrika og Asia

Usbekistan-tog

Miljøvennlig og praktisk For en backpacker er toget et praktisk framkomstmiddel i store deler av verden. Det gjelder også i Usbekistan og Kasakhstan.Men tenker du at toget er utmerket for å se landskapet, blir du fort skuffet. Det er liksom ferdigsett på kort tid. Noen småbyer passeres riktignok, men det er mye tørre stepper og …

Usbekistan-tog Les mer »

En snartur innom Kirgisistan

Bishkek in Kyrgisistan

Bishkek i Kirgisistan er et sted jeg knapt visste noe om. Grensekryssingen var enkel og selv om felles språk mangler var det slett ikke vanskelig å reise hit. Lett blanding av monumentale bygg, statuer, brede avenidaer og imponerende parkanlegg, tivoli og lokale salgsboder.

O-løp i Almaty-Kazakhstan.

Golden Autumn ble Hvit Vinter! Kazakhstan er et av de mer eksotiske landene som er medlem i internasjonal orientering. For endel år siden hadde jeg kontakt med en der med tanke på å delta på et arrangement, men så kom livet og reiseproblemene og karantene og….

o-LØP i Hong Kong

Kinesisk tekst

Mer løping enn orientering på Metvigator i Hongkong. Liten «o» og stor LØP er ikke tilfeldig som beskrivelse på løpet i Hongkong, men mer løping enn orientering var på ingen måte noen dårlig løsning. Sol, utsikt, skog, stier og orientering i travle gater, gav en variert løpetur en søndag formiddag i desember.

Internasjonal orientering i Egypt

Eksotiske og spesielle orienteringsløp i Luxor. Orienteringsidretten sprer seg til stadig nye land. Den 19.-22.februar 2016 ble det første internasjonale 3-dagers orienteringsløpet arrangert i Egypt. I historiske omgivelser i byen Luxor fikk omkring 170 løpere fra 20 ulike land løpe i unike «terreng» i ørken og inne i templer.

Skroll til toppen