Mer løping enn orientering på Metvigator i Hongkong.

Liten «o» og stor LØP er ikke tilfeldig som beskrivelse på løpet i Hongkong, men mer løping enn orientering var på ingen måte noen dårlig løsning. Sol, utsikt, skog, stier og orientering i travle gater, gav en variert løpetur en søndag formiddag i desember.

Utsikten fra Lugard Road i Hongkong
Utsikten fra Lugard Road

Metvigator består av to ulike løypelengder. Jeg valgte den korte, som viste seg å være 18 km, mens den lange var 30 km. Terrenget viste seg å være mye mer lettløpt enn jeg tenkte på forhånd så selv den lange hadde nok gått greit.

Kinesisk tekst

Løp – O – løp – O

Starten var lagt til Wan Chai Gap Park, høyt oppe i åsen. Her er det skog og turstier og første del av løpet var stiløping i drøyt fem kilometer. Stien gikk litt nedover i starten og fulgte så høyden gjennom skogen. Noen poster med stempling skulle hindre at løpere tok snarveier. Andre etappe var motbakke-orientering. Ikke de store utfordringene o-messig med en lang vei oppover som stort sett skulle følges før det på toppen flatet litt ut inn mot The Peak. Hongkong-skogen virker tett og tornefull så noen snarveier gjennom skogen frister ikke.

The Peak orienteering map
Kartet på vei oppover mot toppen av The Peak.

En søndag formiddag i 2017 er det fullt av folk her på et av byens mest kjente utsiktspunkt (Victoria Peak). Ny «veksling» – dvs levering av kart – og neste del fulgte Lugard Road. Denne gamle veien er nå bare turvei og følger høyden omkring 400 moh. Utsikten er upåklagelig med byen og havet rett nedenfor. Knapt tre kilometer langs denne asfalterte strekningen tok oss til en liten matstasjon og starten for den lengste orienteringsløypa. Først mange trapper nedover, langs Hatton Road (også en tursti), forbi noen kulturminner og tilslutt ut av skogen og inn i byen.

Kartet ned fra Lugard Road og Victoria Peak
Kartet ned fra Lugard Road og Victoria Peak

De siste kilometerene ned mot mål ved sjøkanten bød på vanlig sprintorientering. Gater i flere nivåer og trange smug bød på ønskede utfordringer. Litt mer fokus på løpingen og litt mindre på livet i gatene,  kunne kanskje hjulpet til å nå igjen det unge paret fra Taiwan som var i mål noen få minutter før meg.

Innlegget er oppdatert i 2023

Men litt tid til foto og folkeliv må til på et spesielt løp i en spesiell by.

Øystein Kvaal Østerbø vant den lange løypa.
Vinnerne i den lange løypa.
Mat i Hongkong
Løpermat!
Fløyte er påbudt i løpet
Post Hongkong
Post i et stille smug
The Peak
Også noen poster omkring kulturminner
Metvigator 2017, Hongkong
Fra starten
Sti Hongkong
Fine stier for løping

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen