Reiser i Sør-Amerika

Informasjon fra land i Sør-Amerika – og eventuelt Mellom-Amerika

Er det så nøye?

Markedet Ipiales i Quito Ecuador

På shopping i Quito. Å gå på shopping i Quito kan være spennende, enten du ser etter noe spesielt – eller bare har lyst på en opplevelse. Her finnes det meste – fra moderne motevarer til historiske antikviteter, hjemmelagd brukskunst og billige «merkevarer». I Ipiales,  noen handlegater i det historiske sentrum av Quito (Centro Colonial), …

Er det så nøye? Les mer »

Banana Lodge

Amazonasjungelen i Ecuador – enkelt og greit. Banana Lodge i Misahualli er en god mulighet hvis du ønsker en «jungel-light» i Ecuador. Her kan du besøke Amazonasjungelen så lenge du selv ønsker, ha bosted i «ordentlig hus» og selv velge om du vil delta på lange kanoturer eller vandringer i jungelen.

En lang periode som turoperatør

På reise i Ecuador. De siste par ukene (høsten 2015) har gått med til å reise omkring i Ecuador med en gruppe flotte norske ungdommer. Vi har besøkt både kysten og fjellet, tropisk skog og uttørkede fjell, gullbelagte kirker og altre i grotter, moderne shoppingsentre og enkle markeder.

Quito – Ecuadors hovedstad

Utsikt over deler av Quito i Ecuador

Tips om reise til Quito – Ecuador Nesten 3000 moh ligger Ecuador hovedstad. Her finner du både en moderne storby, fattige bydeler og et historisk sentrum. Ikke minst er Quito også et knutepunkt for transport innen Ecuador og et godt utgangspunkt for å besøke både jungelen, andre steder i Andesfjellene og Galapagosøyene.

Jungeltur til gunstige priser

Amazonasjungelen i Ecuador

Amazonasjungelen – for den eventyrlystne. Amazonas er lett tilgjengelig for en jungeltur i Ecuador. Her er utgangspunktet Quito, men du kan også reise ned fra Baños.  Det gir mange muligheter og svært varierte priser. Her følger litt informasjon om relativt rimelige «gjør-det-selv» muligheter.

Transport omkring i Ecuador

På reise i Ecuador. Skal du reise omkring i Ecuador har du mange muligheter. Fly, tog, buss eller privat transport. Her er noen av tipsene. Ecuador er et rimelig land også når det gjelder transport, men sjekk gjerne linkene for mer informasjon.

Yrke: Kø-ståer

Venting og kø-ståing. Kanskje ikke verdens mest interessante jobb, men i Ecuador er det mulig å jobbe som kø-ståer. Og skal man få ordnet ting og tang, kommer man ikke utenom å ta denne jobben selv også av og til.

Año viejo – 2014

Nyttårsaften i Quito Hos en av naboene i Quito pågår festen for fullt tidlig første nyttårsdag. Nyttårsfeiringen tar ikke slutt før langt ut på dagen. Livemusikk og jubelen i taket på nyttårsaften. På Romerike hadde naboene for lengst ringt politiet og/eller fått hjerteinfarkt, mens her i Latin-Amerika er nok holdningen til sene fester i nabolaget …

Año viejo – 2014 Les mer »

Skroll til toppen