Hva du kan se på Galapagos

Galapagos – valg av reiserute.

En reise til Galapagosøyene er for de fleste en «once-in-a-lifetime»-reise. Før du bestiller er tur, kan det være lurt å se litt nøye på reiseruter og steder som planlegges besøkt. Selv om de aller fleste turene har fint innhold, er det også bare noen få arter du treffer på hver øy. Og noen steder besøkes kun for naturen og har mindre dyr. Dersom noe er spesielt viktig for deg, bør du kanskje velge reiserute ut fra dette.

Iguana på Galapagos

Yatenes ruter

Yatene følger alltid faste ruter og besøker de samme øyene hver andre uke. Det er stor forskjell i hva du ser på de enkelte stedene man kan gå i land. Når du får tilbud på et cruise, vil det følge med reiseruten for de aktuelle datoene. Vi har i tillegg laget en mer detaljert oversikt over hva du kan se på de enkelte stedene. Men husk at å oppleve dyr ikke er noen garanti – selv om det på Galapagos er nesten 100%.

Klippe i havet på Galapagos
Noen steder besøkes for naturen og har ikke dyr eller fugler.
Iguana på Galapagos
Iguana er selve symbolet på Galapagos, men de er mindre enn de kan virke på et foto

Nasjonalparken

Mye av Galapagos er nasjonalpark og det drives variert arbeid for bevaring. På nasjonalparkens nettsider kan du lese mer om dette og om spesielle arter.

Hva vil du helst se?

Vi har laget en oversikt over hva man ser på de enkelte steder. Bruk linken over for å hente den. Det kan være fornuftig å studere denne nøye dersom du har spesielle ønsker. Alle øyene er forskjellige. På mange av øyene er det flere steder man kan gå i land og man ser forskjellige arter på hvert stopp. Vi forsøker å innhente mest mulig konkret informasjon om båtenes ruter, men det er ikke alltid mulig å få helt detaljert. Rutene kan endres uten forhåndsvarsel, men det skjer normalt ikke. Ved noen besøk i land kryr det av iguana, sjøløver og fugler, mens det andre steder fortrinnsvis er naturen man ser på. Noen steder er bare for bading og snorkling, mens det andre steder ikke er mulig å bade i det hele tatt. Uansett er besøkene varierte og man vil på fem dager få oppleve mye forskjellig. Og husk at selv om dyrene er svært uredde på Galapagos, er det dyr og vi kan ikke alltid garantere at du får se alt som er nevnt som mulig.

Norsk historie

På øya Santa Cruz kan du finne familien Kastdalen sitt sted. På Floreana finner du rester etter en norsk kortvarig bosetting, mens det på san Cristobal bodde noen nordmenn inntil for få år siden da de siste døde uten etterkommere.

God tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen