Jungeltur til gunstige priser

Amazonasjungelen – for den eventyrlystne.

Amazonas er lett tilgjengelig for en jungeltur i Ecuador. Her er utgangspunktet Quito, men du kan også reise ned fra Baños.  Det gir mange muligheter og svært varierte priser. Her følger litt informasjon om relativt rimelige «gjør-det-selv» muligheter.

REISE NED TIL JUNGELEN FRA QUITO

  1. Fly. Det er flere rutefly (Tame) hver dag til ulike byer i jungelen: Coca/ Puerto Francisco de Orellana, Lago Agrio, Tena og Macas. Enkelte lodger lengre ut i jungelen tilbyr løsninger med småfly til mindre landingsplasser.
  2. Vanlig rutebuss går jevnlig (flere hver dag) til både Coca, Lago Agrio og Tena/Misahualli. Til Tena tar det 4-5 timer vanligvis. Til Coca og Lago Agrio må man beregne hele dagen for å bruke lokale busser. Bussene har utgangspunkt i bussterminalen helt sør i byen, terminalen Quitumbe. Prisen på bussen ca 10,- usd.
  3. Spesialbuss til Misahualli, som henter på hotellet. Dette er en buss som kan bestilles på forhånd i Quito, henter der du bor/ønsker og kjører direkte til Misahualli. Koster usd 35,- pr pers
  4. Privat transport. Mange velger en løsning der de blir kjørt ned av en privat sjåfør (ofte med minibuss, men dette avhenger av antallet). En slik løsning er svært fleksibel fordi man kan stoppe der man vil og man slipper ansvaret for bilen. Både taxisjåfører og minibusseiere, vil ta denne turen – og hente på avtalt tidspunkt. Pris omkring 150-250 men her kan det diskuteres.
  5. Leiebil. Det er mulig å leie bil i Ecuador. Det er ganske greit å kjøre i landet, men det bør sjekke hvilke betingelser som eventuelt ligge ri leieavtalen mht skader. Og husk at du bør få noen til å «passe bilen» når du selv ikke er i nærheten av den. Kan derfor være like greit med løsningen i punkt et over.

RIMELIGE JUNGELTUR FRA MISAHUALLI

En rimelig jungeltur i Ecuador kan du få med lokalbuss fra Quito og med enkle lodger i jungelen. Om prisen er gunstig, er opplevelsene likevel mange og du får jungelen på nært hold. Besøk i lokale landsbyer, vandring i jungelen, motorkano på elva, bading, gullvasking eller besøk på Amazoonico (sted for skadede dyr) er noen av mulighetene. Den lokale guiden tilpasser aktivitetene til dine ønsker, men også til vær og vannstand. Når natten er klar blir en seilas nedover elva i kano uten motor og kun med jungellydene og ildfluene som følge, er flott opplevelse. Ta kontakt direkte med Banana Lodge (se mer info) – de kan hjelpe deg å organisere en slik tur i Misahualli. I den ”nære” delen av jungelen er det vanskelig å få se ville dyr mens man vandrer i jungelen.  Du kan se hvordan indianerne i jungelen lever i dag – fortsatt et enkelt liv med mange av de gamle tradisjonene i behold, men ikke helt adskilt fra den moderne sivilisasjonen.

Overnatting PÅ JUNGELTUR

Overnattingen ute i jungelen skjer normalt på små, relativt enkle ”lodger” i tilknytning til lokale bosetninger. Her er det senger med madrasser, laken og myggnett. Maten blir laget av kokker som guiden har med ut, og om kvelden kan man nyte alle lydene i jungelen.

BANANA LODGE

Her kan du både bo rimelig over flere dager, eller få en enkel tur i jungelen. Lodgen, som ligger i Misahualli, er eid av Anna (Russland) og Eduardo (Ecuador). På deres Banana Lodge-blogg og facebook side, kan du gjøre direkte avtaler om både overnatting, mat og aktiviteter.

PS: Priser er ikke oppdatert pr 2023.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen