Veier og kjøretøy er gøy!

Ut i trafikken.

Ecuador har en rekke morsomme transportmidler. Ta deg tid til å se nøye på både kjøretøy, sjåfører og passasjerer!

Veier

De siste årene har veien i Ecuador stadig blitt bedre. Motorveier (delvis privatfinansiert) finnes i store deler av landet. «Folk flest» har fått private biler og noen av de gamle bussene har forsvunnet fra byene.

Motorveiene er brede og har god plass utenom rush-tidene
Inne i byene er gatene smale og trafikken tett. De gule taxiene finnes det mange av og er nesten alltid lette å få tak i.

Men spesielt på kysten kan du fortsatt finne morsomme kjøretøy. I det varme klimaet er det behagelig med transportmidler som er litt åpne. De siste årene har det kommet mange nye varianter av «tre-hjulinger». Fine på korte turer da de tar seg fram omtrent overalt og man får virkelig med seg folkelivet i gatene samtidig som man fyker fram. Ulempen er at også nærheten til eksosen er relativt stor!

Taxiene er gule overalt i Ecuador. De offisielle har nummerering som gjør at man kan identifisere dem. Men det finnes også biler uten merking og i ulike farger som brukes som taxier. Bestiller du gjennom en seriøs sentral, er også disse trygge, men kanskje ikke å anbefale å stoppe i gatene på kveldstid.

Les mer om transport i Ecuador

Lokale busser finnes overalt og tildels er det også fargerike og preget av både kooperativets farger og eierens egen stil.

Fargerik buss på vei til kystlandsbyen Crucita.

Også lastebiler får gjerne et personlig preg fra eieren. TE AMO – jeg elsker deg – står det i hjerte på denne lastebilen. Men det er kanskje usikkert om det gjelder dagens sjåfør og passasjer?

Å ta med dama på tur er ofte nødvendig og kan være hyggelig også. Men selvfølgelig, bak på motorsykkelen, uten hjelm (som er påbudt) er det ikke alle som er like fornøyd:

Ut på tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen