Transport omkring i Ecuador

På reise i Ecuador.

Skal du reise omkring i Ecuador har du mange muligheter. Fly, tog, buss eller privat transport. Her er noen av tipsene. Ecuador er et rimelig land også når det gjelder transport, men sjekk gjerne linkene for mer informasjon.

Flyplasser og flyplasstransport

I Quito ble flyplassen for få år siden flyttet til et område utenfor byen. Du kan selvfølgelig ta taxi direkte fra/til hoteller (usd 25+), men det går også busser opp til den store rutebilstasjonen i nord (Rio Coca). Det finnes både helt lokale busser (under usd 1,-) og litt raskere busser for et par dollar.  Beregn uansett god tid til reisen til/fra flyplassen.

Lamaen kan brukes til transport av ting, men ikke egnet til å ri på.

Mange internasjonale flyselskaper har ankomst både til Quito og Guayaquil. I Guayaquil ligger flyplassen fortsatt svært sentralt i byen og det kan derfor være tidsbesparende å bruke denne. Spesielt for reiser til og fra Galapagos, da flytiden til Galapagos også er kortere derfra. Bruk linkene til mer info om flyplassene.

Fly innen Ecuador

Tame er et lokalt flyselskap med stort rutenett. Selger nå også billetter på nett og er et rimelig seriøst selskap.

Et av de store flyselskapene i Sør-Amerika, Lan, har også ruter innen Ecuador. I tillegg har colombianske Avianca endel ruter. Beregn fra omkring usd 100,- for en innenlandstur, men prisene varierer mye. Galapagos koster omkring usd 500,- tur/retur.

Salgsvogn i Ecuador.
Vogn for salg av ceviche, men særlig langt går den ikke.

Rutebusser – bra transport

Det går alltid en buss – og de er billige. Normalt kan du bare spørre en eller annen lokal person og få hjelp til å finne busser, enten innen byen eller til andre steder i landet. I Quito ligger den store bussterminalen langt sør i byen (Quitumbe), mens den i Guayaquil ligger sentralt. Spør etter Terminal terrestre – finnes i de fleste byer. I Quito er det ecovia/troleybusser som går nord-sør med egen bane som gjør dem relativt raske. Priser på lokale busser er ofte fra 25 cent og selv de lange turene mellom byene, koster sjelden mer enn 10-15 usd.

Chiva er en lokal buss som brukes på kysten i Ecuador.
Chiva er en lokal buss som brukes på kysten. Luftig og enkelt.

Tog – god turisme – ikke god transport

Tog er ikke et effektivt transportmiddel for å komme tra et sted til et annet, men en togtur kan være en stor opplevelse turistmessig. På denne info om trenecuador kan du finne mer informasjon om mulighetene.

Kano på elva Napo i Ecuador
Elvekano brukes ofte ut på elvene i Amazonas

Taxi

Av sikkerhetshensyn bør du alltid bruke de offisielt godkjente taxiene, men nummer på. I Quito bruker de taksameter, mens i andre byer bør prisene avtales på forhånd.

Privat transport

Skal du kjøre en lang tur og vil ha det både enkelt og komfortabelt, kan privatsjåfør være en løsning. Det finnes både vanlige taxier og minibusser, som gjerne kjører både en og flere dagers turer. Prisene ligger på fra usd 150,- pr dag.

Leiebil

Trafikken er helt grei og veiene har blitt fine etterhvert. De store leiebilselskapene er også i Ecuador. Husk å parkere på sikre parkeringsplasser!

Bensinstasjon i Ecuador
Bensinstasjonene er moderne og har ofte også kiosk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen