St.Petersburg – også fint for løping

Løping  på øya i Neva.

Byferie fører gjerne med seg mange lange gåturer på asfalt. Da er det deilig å finne en «grønn lunge» med myke stier.

Elven Neva er bare 75 km lang fra innsjøen Ladoga (Europas største ferskvannssjø) til Finskebuka, men en av de mest vannrike i Europa. Elva sprer seg ut i et stort delta der St.Petersburg er bygd. På en av de små øyene, Tspkio, i deltaet har man ikke bygd hus, men beholdt den som et sted for uteaktiviteter og friluftsliv. Her er asfalt for rulleskøyteløpere, stier for vanlige løpere, elvekanter for fiskere og noen dyr for barna.

Øy i elvedeltaet i St. Petersburg
Inne på øya er det små tjern, svært grønt og byens kjas føles langt borte

Lokal kjentmann – fint, men ikke nødvendig.

På vår første tur hadde vi med oss kjentmann og lokal jogger, Andrej, som veiviser. To dager seinere dro vi bort med metro’en for å ta en morgentur – og hvem andre møtte vi enn Andrej! Gøy å være ute i en by med mange millioner innbyggere og tilfeldigvis (dog et sted han er nesten hver dag) treffe på en av de fem lokale innbyggerne vi hadde truffet i et selskap noen dager tidligere. Og selv om kommunikasjonen kun var på nivå «good running» og ellers lite felles språk, gir det faktum at av driver med løping et inntrykk av å tilhøre samme «familie».

Kart som viser stiene på øya i Neva
Andrej forklarer hvor det er fint å løpe.

Følger man ytterstien omkring øya er det rett under 5 kilometer.  I tillegg er det et nett av småstier. Flott for alle som er redd for å løpe seg vill i store skoger – på Tspiko treffer man på den store elva etter få minutter uansett hvilke sti man velger!

Å komme til brua ut til Tspkio er lett med bruk av metrosystemet – som tar det over hele St.Petersburg på en praktisk og rimelig måte.

Lokale fiskere bruker øya til å skaffe mat
Lokale fiskere bruker øya til å skaffe mat
Regeltavle på øya i Neva ved St.Petersburg.
Bare å håpe at vi følger reglene – forstå dem gjør vi ikke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen