Turer i Vestland og Møre og Romsdal

Turene mine i gamle Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Lite å vise fram fra Aurland

Buss

Verdensarv uten særlig sjarm Turen i Aurland blir litt spesiell på mange måter. Alle bildene jeg tok – av vikinglandsby og fergekai – forsvinner i et dårlig organisert mobilbytte noen få dager etterpå. Men instagram tilbyr spektakulære motiver – som jeg ikke kjenner igjen fra min rusletur i Gudvangen.

Kaitur i Etne

Bare en «nesten-tur». Det blir en hurtigtur på kaia i Etne. En liten mistolkning av fergeopplegget, gjør at jeg får valget mellom en «hurtigtur» eller å vente en god stund på neste ferge og bli innhentet av kvelden på feil sted. Etne ble derfor ikke egentlig som planlagt.

Kistefjellet opp i Gulen

Gjennom kratt og buskas. Skiltet til Kistefjellet står rett ved hovedvegen, ikke lang fra fergekaia på Sløvåg der ferga fra Leirvåg i Austerheim (og Alver) kommer inn. Det er riktignok litt gjemt inne i krattet, men mulig å se. Parkering har jeg funnet langs veien på en liten skulder.

Atlanterhavsveien i Hustadvika

Postbil

Jeg løper mens kommunen enda heter Eide. Løpeturen over Atlanterhavsveien starter i nabokommunen Averøy. Kommunegrensen er ved Storseisundet og jeg kommer så inn i det som blir Hustadvika kommune. Jeg tar bilde av kommuneskiltet og flagget til Eide kommune, vel vitende om at det om kort tid er historie.

Skroll til toppen