Montenegro – kort besøk

Har vært der: Montenegro.

Jeg har vært i Montenegro – men vet jeg egentlig noe mer om landet enn før? Ble et kjapt besøk på under ett døgn. Riktignok tilbakela jeg endel kilometer gjennom det vakre landskapet og besøkte en by, men det var også alt.

PS: Et år senere er jeg tilbake over litt lengre tid i Podgorica i Montenegro.

Pljevlja nord i Montenegro

Et av ex-Jugoslavias mange «nye» land og på kartet ser jeg at det strekker seg ned til Adriaterhavet. Mitt besøk var helt i nord – langt fra havet. At det en annen gang blir en ny tur til Montenegro, nede ved havet, er sannsynlig.

Landsbygda i Montenegro

Pljevlja

Stengte dører på turistkontoret i Pljevlja, Montenegro

Pljevlja var en by jeg så ut på kartet uten å vite noe om annet enn at beliggenheten var praktisk i forhold til passering på vei fra Bosnia-Hercegovina til Serbia. Her oppe er det vide grønne åser, fjell og daler. Frodig og vakkert. Byen Pljevlja ser også idyllisk ut når vi kjører inn mot byen fra nord. Jeg vandrer omkring og får med meg noen glimt av byen. Fortsatt en viss idyll, selv om turistkontoret er stengt.

Våpen forbudt på buss-stasjonen – hva med resten av byen?

Det er forbudt med våpen på busstasjonen i følge skiltet på døra. Det tilsier kanskje at det er trygt der inne, men gir følelsen av at det er relativt vanlig å gå omkring med våpen!

Hus i Pljevlja som preges av forfall
Dødsannonser, tror jeg, på mange trær omkring i byen

Da jeg på en stappfull buss drar videre mot Serbia dukker imidlertid «baksiden» av byen opp. Flere kjempestore grustak (eller noe slikt), det som ser ut som et atomkraftverk og noen store fabrikker. Sett fra østsiden er byen på ingen måte noen idyll.

Øst for Pljevlja er det ikke noen stor idyll

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen