Hammerfest – Måsøy

Hammerfest og Måsøy en sensommerkveld.

Snøscooteren står klar i Hammerfest.

Jeg kommer ikke helt til Hammerfest by – veiene i Finnmark er helt fine, men avstandene er lange. etter å ha kjørt fra Romerike og med Nordkapp som mål, blir avstikkeren til Måsøy så kort som mulig. Hammerfest kommune, som ble slått sammen av Kvalsund og Hammerfest, kjører vi gjennom over Sennalandet. Der det går nedover i Repparfjorddalen ligger fossen Aisargorzi med tilhørende kraftverket. Repparfjordelva er ei elv med blant annet laks.

Aisargorzi fossen

Vi stopper ikke så langt fra fossen og når jeg søker Aisargorzi på internett får jeg opp informasjon om skiløyper i området. Det er kanskje ikke så lenge til snøen igjen kommer her, og snøscooteren står klar til å kjøre opp nye løyper.

Snøscooter i Hammerfest kommune

Kveldssol ved havkanten i Måsøy.

Måsøy blir en liten avstikker på vei enda lenger nordover. Kommunesenteret Havøysund. ligger enda et godt stykke utover. Jeg rusler langs havkanten ved fjorden og nyter ei sol som nesten kommer gjennom skyene før den skal forsvinne i havet. Det er vakkert og stille, hverken vind eller særlig mye trafikk forstyrrer kveldsroen.

God tur i Hammerfest og Måsøy!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen