En dobbel i Porsanger

To flotte turer – men er også en stor kommune.

Porsanger er Norges tredje største kommune etter areal. Bare Kautokeino og Karasjok er geografisk større. Da er det heller ikke så rart at vi finner minst to steder vi virkelig har lyst til å se.

Trollheimsund i Porsanger

Trollholmsund i Indre Billefjord

Ute ved Porsangerfjorden ligger en rekke kalksteinsformasjoner som heter Trollholmsund.Vi kjører en liten og svingete vei noen kilometer ut fra E6. Her kommer vi til en fin parkering og går en kilometer videre på en merket sti som fører til Trollheimsund. de kan sees som troll som har blitt forsteinet eller som kalkstein som er slipt til gjennom tusener av år, er stedet fascinerende.

Trollheimsund i Porsanger

De vakre formasjonene gir flotte fotomotiver og spennende å gå omkring og over.

Silfar canyon

Silfar i Porsanger

På den andre siden av kommunen – på vestsiden av Porsangerfjorden – finner vi fram til Silfar canyon. Vi kjører av fra veg 98 som går nordvestover fra Lakselv. Her er det rikelig med parkering og litt merking som leder oss inn på en kort sti bort til kanten av elvegjelet. En smal og trang dal med Børselva lang nede i bunnen. Et imponerende syn dette også en lett liten tur inn til utsiktspunktene. Nesten litt skummelt med sti langs bratte kanter, men på en tørr og vindstille dag føles det trygt nok.

Silfar i Porsanger
Spennende sti på den bratte kanten

God tur i Porsanger!

Andre turer i området:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen