Nesseby – SørVaranger – turer som ikke henger sammen

Bjørn, o-løp og tur fra kirka.

Nesseby kommune ligger innerst i Varangerfjorden og strekker seg sørover til grensa mot Finnland. Sør-Varanger ligger på sørsiden av fjorden og har den lange grensa mot Russland og  Finnland. Det er noen år mellom turene mine i de to nabokommunene, men de linkes her sammen som en følge av sin geografiske beliggenhet.

På «kirkeodden» i Nesseby.

Nesseby kirke

Av kartet ser vi at det ligger ei lita kirke ute på en odde i Varangerfjorden. Vi går utover på holmen til det ytterste punktet. det er kanskje ingen stor severdighet, men det åpne landskapet med sjøen utenfor og det vide utsynet gir helt klart en annen opplevelse enn alle turene jeg går i skogen på Østlandet.

Litt redd for bjørn i Sør-Varanger.

Min fineste tur i Sør-Varanger kom for noen år siden. To dager med orienteringsløp i skogen nord for Svanvik. Siden jeg tok fly til Kirkenes og ikke hadde bil, valgte jeg å jogge tilbake til  overnattingsstedet på Pasvik folkehøgskole. På løpet hadde det imidlertid blitt mye prat om bjørnen i området. Kanskje fordi det var søringer tilstede, ble det ekstra fristende å fortelle om angrep av bjørnen i Pasvikdalen. På omkring fire-fem kilometerene på en «snarvei» gjennom orienteringsterrenget over Bjørnsundhøgda mot Svanvik, dukket historiene raskt opp i hodet og jeg løp og lyttet etter merkelige lyder hele veien. Ikke så mye tid til å nyte naturen, men interessant å se Nikkel i det fjerne! Ingen bjørn dukket opp og dagen etter fikk jeg kjøre med noen både til og fra orienteringsløpet.

Pasvikdalen

God tur i Nesseby og Sør-Varanger

Andre turer i området:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen