Vadsø og Vardø – så langt øst som mulig

Endelig vet jeg forskjellen på Vadsø og Vardø

Å ha vært der, gjør det enklere å huske hva som er Vadsø og hva som er Vardø.

Multer på Ekkerøya i Vadsø.

Utsikt Ekkerøya i Vadsø

Vi legger turen litt øst for sentrum i Vadsø. Ekkerøya er ei halvøy og det er mulig å kjøre ut på den. Varangerfjordens perle i følge dem selv – og vi gir dem gjerne rett. På noen få kilometer er det mulig å gå omkring halvøya. Det er krigsminner og fugler av ulike slag. Det er august når vi er i Øst-Finnmark og på toppen av øya finner vi multer. Ikke noe unikt i seg selv, men her ser det ut til at noen virkelig har stelt med plantene og tatt vare på dem, kanskje til og med plantet ut flere. Nå har vi hørt mange historier om multer og Finnmark så vi vokter oss vel for å plukke dem.

Multer i Vadsø

Vardø er den eksotiske Østen.

Drakkar i Vardø

Vi kjører videre østover og kommer til Vardø. Her går vi både inne i sentrum og selvfølgelig ute på Skagen. Der står Drakkar og er en imponerende og iøynefallende blanding av vikingskip, hval og dinosaur.

Vi har lest om street art i Vadsø og bruker litt tid på å lete etter noen av kunstverkene. De ble laget i 2012 og noen er kanskje litt forfalt eller har blitt helt borte, men flere steder dukker det opp figurer som vi tenker tilhører prosjektet. Dette minner om Utsira der jeg også var på leting etter street art.

Streetart i Vardø

God tur i Vadsø og Vardø!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen