By og land – hand i hand i Grue

Kort vei fra sentrum til landsbygda

Kirkenær er kommunesentrum i Grue kommune, men å kalle det sentrum er nesten å overdrive. Her preger landsbygda også «sentrum». Jeg parkerer rett utenfor kornsiloene og Felleskjøpet. Gatenavnene er Silogata og Jernbanegata – og dermed er det meste sagt. Her går jernbanen forbi – og i følge Wikipedia er det ikke lenger noe aktivitet.

Togskinner

På kornsiloen er det imidlertid stor aktivitet denne augustdagen. Store traktorer kjører ut og inn med lass fulle av gyldent korn.

Etter noen meter gjennom gatene kommer jeg ut langs jordene. De er store og fine og vitner om gode forhold for jordbruk her. Svenskegrensa er bare en drøy halvtime unna og ved en gård finner jeg signal om at noen har vært på de kanter. God fart kan holdes inn på denne gårdsveien:

Svensk skilt

Jeg følger et kart og finner også noen stolpejakten-poster på veien. Jeg kommer forbi bygdetunet og går inn der. Her er det gamle, vakre hus og et idyllisk lite vann. Et flott sted å rusle litt omkring.

Og for å komme tilbake til sentrum følger jeg en annen vei, over noen flere jorder. En vakker dag i Grue og korn som blir høstet på fine jorder er uansett et stort pluss for samfunnet.

God tur i Grue!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen