I Stange ser du Mjøsa uansett hvor du er

Ta et eple på Ottestadstien.

Gratis epler i Stange

På vei ned mot Mjøsa i Stange kommune sør for Hamar, står eplene klare til å spises. Skiltet lyser mot meg: Forsyn dere. God tur J . En koselig matstasjon på Ottestadstien der den går over fra gatene i Ottestad til å bli sti nede langs innsjøen.

Utenfor et hus med utsikt over Mjøsa og epletrær i hagen, står en hvit plastikkstol med en eske med epler. En hyggelig hilsen til turgåere. Og eplene er kortreiste og gode. Takk til den ukjente giver!

Jeg starter min tur i Stange ved shoppingsenteret i Vikavegen, der brua fra Hamar kommer over Åkersvika. Egentlig ikke det beste utgangspunktet, men grei parkering og mulighet for å skaffe forsyninger til turen. Imidlertid går da de første par kilometerne på asfalt langs hovedveien sørover. Mer spennende blir stien når den svinger ned mot Mjøsa og fortsetter langs sjøkanten sørover. Sannsynligvis den fineste delen av Ottestadstien. Hele runden er nesten 16 kilometer og ikke langt etter Hias (avløpsrenseanlegget) svinger stien oppover jordene igjen. Jeg har ikke 4-5 timer til rådighet og går samme veien tilbake. Hele runden er anslått til en 4 timers tur, men med litt jogging går det sannsynligvis raskere. Store deler av runden går gjennom gårdene og jordbruksområdene på Stange. Typisk for de vide Mjøsbygdene og vakkert typisk norsk kulturlandskap.

En skulptur rett ved vannkanten fanger min oppmerksomhet. Tre høye stolper, den ene med et lite hull. I følge forklaringen er dette et monument for å skape interesse og undring omkring livet i Mjøsa, og spesielt det fortsatt uoppdagede. Her kan du se etter sjøorm eller annet som man kan tenke seg finnes i Mjøsas dyp. Bare fantasien setter grenser her.

Undring
Mjøsa

Synes du 16 km for langt, men heller ikke vil ta samme vei tilbake, er det veier som kan følges tilbake til utgangspunktet uansett hvor på runden du starter.

God tur i Stange!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen