Retur i Rakkestad

Dobbelttur til Rakkestad og Marker

Nedfalt tårn i Rakkestad

Veien tilbake fra Linnekleppen i Marker har jeg valgt å legge til Rakkestad kommune. Toppen er «felleseie» og kommunegrensa ser ut til å følge de høyeste punktene på åsene. Og utsikten mot Rakkestad er best på selve toppunktet. Men den fine stien går for en stor del i Marker. Det første stykket nedover fra toppen er finveien i Rakkestad, men ganske snart må jeg tvinge meg sel vut i myrene og opp mot en ny topp for å  holde meg på riktig side.

Kommunegrense over Galteryggen

Galteryggen heter åsen som også har et felles toppunkt i begge kommunene. Hit er det det ingen markert sti og det ser ikke tu til at det har vært noen der på en stund. Flere ganger krabber jeg meg opp et bratt stup med sikkerhet om at toppen er den riktige, bare for å oppdage en enda litt høyere topp lenger bort. Ikke så langt og ikke så høyt, men litt bratt hver gang. Tilslutt finner jeg imidlertid den falleferdige «toppen». Her har det ikke vært noe branntår, men et lite trigonometrisk punkt noen meter høyt. Nå har det falt sammen og henger utover stupet på toppen. Så Galteryggen har tapt i kampen mot Linnekleppen. Ingen sti og et sammenfalt «tårn».

Det er kanskje beskrivende for satsingen på friluftsliv i kommunen. Om emnet friluftsliv skriver Rakkestad kommune kortfattet på sine nettsider: «Du kan oppleve mye og det er fint å kunne utnytte den flotte naturen vi har!» Det stemmer kanskje, men bare kanskje. Med litt leting i menyene finner du mer info.

Jeg holder høyden videre før jeg på slutten lar meg gli ned på Marker»- siden av toppen og fanges opp av den flotte gangveien inn mot parkeringsplassen.

God tur i Rakkestad!

Andre turer i nærheten:

Gapahuk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen