Turer i Troms og Finnmark

Turer i både Troms og Finnmark – før, under og etter sammenslåingen og oppdelingen.

En dobbel i Porsanger

Trollheimsund i Porsanger

To flotte turer – men er også en stor kommune. Porsanger er Norges tredje største kommune etter areal. Bare Kautokeino og Karasjok er geografisk større. Da er det heller ikke så rart at vi finner minst to steder vi virkelig har lyst til å se.

Nesseby – SørVaranger – turer som ikke henger sammen

Røde bær

Bjørn, o-løp og tur fra kirka. Nesseby kommune ligger innerst i Varangerfjorden og strekker seg sørover til grensa mot Finnland. Sør-Varanger ligger på sørsiden av fjorden og har den lange grensa mot Russland og  Finnland. Det er noen år mellom turene mine i de to nabokommunene, men de linkes her sammen som en følge av …

Nesseby – SørVaranger – turer som ikke henger sammen Les mer »

Salangen i finvær er enkelt

Utsikt i Salangen

Utsikt bra nok fra hovedveien. Det er en slik dag og et slikt sted som ikke krever noe innsats for å få se en helt spesiell utsikt. Selvfølgelig kunne jeg sikkert gått en tur opp i fjellet, innover viddene eller funnet noen små lokale stier.

En nydelig kveldstur Nordreisa

Utsikt Nordreisa

På Kvænnes er det o-poster og kveldssol En lys og vakker sommerkveld i Nordreisa. Der Reisaelva renner ut i Reisafjorden ligger Reisautløpet naturreservat. Sandbankene ved elveutløpet gir et flatt og behagelig område for turgåing. I tillegg til at det skal være bra for fugletitting hvis man tar det mer med ro enn jeg gjør.

En vårlig topptur i Gratangen

Henrikkjølen i Gratangen

Henrikkjølen er også en tur Gratangen kommune er beskjedne i sin informasjon til turister. På kommunens nettsider for turistinformasjon finner jeg linker til krav for transportløyver og til VisitNorway sine hovedsider. Eposten jeg sendte ved oppstart av prosjektet svarte de aldri på. Det gir ikke egentlig noe godt utgangspunkt for å finne en tur.

En fantastisk øy-opplevelse i Hasvik

StrandiHasvik

En opplevelse av de sjeldne. Hasvik kommune på Sørøya i Troms og Finnmark er ikke et sted du bare kommer forbi. Men denne vakre sommerdagen er fergeturen ut absolutt verd både billetten og tiden. Den lille kommunen er hovedsakelig vestre del av Sørøya og i tillegg en liten del av Stjernøya (ingen fastboende?).

Skroll til toppen