Turer i Nordland

Turer i alle kommunene i Nordland

Minnesmerke for Uredd i Gildeskål

Kunst i Gildeskål

Vakkert toalettbygg I Gildeskål stopper jeg på en spesiell rasteplass. Været er skiftende og usikkert og regnet har nettopp passert. Ureddplassen gir ikke så veldig lang fottur, men i teorien mulighet for å besøke et spesielt toalett. Jeg går litt langs sjøkanten og nyter synet av rød tang mellom runde steiner.

Krigsminner og kunst i Evenes

Evenestangen

Evenestangen har flere severdigheter og mye utsikt En liten avstikker fra E10 rett ved flyplassen.  Til Evenesvika og videre ut på Evenestangen. Det blir en nydelig tur på en fantastisk dag, med mange opplevelser.

Spesiell rasteplass i Steigen

Kort tur, men mange beskrivelser. PS: I 2020 får jeg en ny tur i Steigen, med strender og hav – se lenger ned. I Steigen stopper jeg på en rasteplass. Den viser seg å ikke være hvilken som helst rasteplass og jeg overlater ordet til noen av beskrivelsene jeg finner om dette stoppestedet.

En knause i Moskenes

Når sola skinner i Lofoten er alt bra. Lofoten er spektakulær og Moskenes er ikke den dårligste av alle kommunen i dette øysamfunnet. Men turistene har oppdaget det og kaoset omkring Reine er ikke helt min stil. Bobiler i kø og ingen parkeringsplasser, gjør at jeg raskt kjører videre. Den lange fergeturen over til Bodø …

En knause i Moskenes Les mer »

Skroll til toppen